Kövess minket a Facebookon is!

Császárkert Blog

Alternatív programok 

Kerékpárosoknak, motorosoknak, kirándulóknak, horgászoknak, fürdőzőknek, kultúrát kedvelőknek.

Az aktuális programokat Baranya megyében a facebook oldalunkon tekintheti meg

Csillagtúra Baranyában - Mindenhez közel

Kerékpárosoknak, motorosoknak, kirándulóknak, horgászoknak, fürdőzőknek, kultúrát kedvelőknek egyaránt változatos programok találhatók Baranya megyében az év minden időszakában. A Császárkert Vendégházból ez mind könnyen elérhető.

Alternatív programok - Császárkert Vendégház

Kirándulóknak

Gyalogosan akár a környező falvakat is bejárhatjuk, de erdőjárásra is alkalmas a környék. A Nemzeti Park számos kiránduló programot kínál.Távolabbi úti célok is gyönyörűek pl. Óbánya és környékénél nincs is szebb Magyarországon. Ajánljuk még a Drávai hajókázást, Mattyot,ahol lovagolhatunk, háziállatokat simogathatunk.

Kerékpárral túrázóknak45 km új kerékpárút Szajktól, a panzió elől indul Bólyon, Villányon és Harkányon át egészen Drávaszabolcsig

Természeti látnivalók

Motorosoknak

A szomszédos kis falvakon keresztül vezető, nem forgalmas, de annál vadregényesebb utakon keresztül motorozhatunk akár Pécsig, a Mecseken át, vagy Orfűig, ami nagy kedvence a motorosoknak. De Mohácsnál átkompozhatunk a Duna túloldalára, ahol Bajáig is kerekezhetünk. Személyes tapasztalataink alapján szívesen ajánlunk útvonalakat hosszabb vagy rövidebb túrákhoz is.
Motoros Csillagtúra
Alternatív programok - Császárkert Vendégház
Alternatív programok - Császárkert Vendégház

Borturizmus

Villány borkóstolás, szajki és bólyi pincék, mohácsi borút várja az idelátogatókat
18+

Fürdőzőknek

Mohácsi uszoda és strand, Siklósi Thermal Fürdő, Harkányi gyógyfürdő, Sikonda, Magyarhertelend, Orfű.
09:00 - 21:00
Alternatív programok - Császárkert Vendégház
Alternatív programok - Császárkert Vendégház

Gasztronómiát kedvelőknek

A különlegességeket helyben a vendégháznál is el lehet készíteni, de ha másra vágyik : Szajkon az Autós Vendéglőben magyaros ételekkel várják a vendégeket. A szomszédos Bóly városban több étterem és egy pizzéria is található. aki különlegességekre vágyik mohácsi köcsögös bab, Geresdlaki gőzgombóc, kopácsi halnapok, Csúzai halászcsárda, Bajai halászlé, Villány borkóstolás várja az idelátogatókat.
10:00 - 22:00

Kultúrát kedvelőknek

Csak ízelítőül: Szajki falumúzeum, Siklósi vár, Pécsváradi vár, Pécs Múzeumok, Zsolnay Negyed, Pécsi állatkert, fesztiválok,Mohácsi emlékmű, Busóház, Mohácsi múzeumok, Nagyharsány szoborpark, Kölkedi Fehér gólyamúzeum...
Gyermekeknek is
Alternatív programok - Császárkert Vendégház

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program