Kövess minket a Facebookon is!

Császárkert Vendégház Szajk Információk

Házirend

Házirendünk célja, hogy Vendégeinknek nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk, valamint elkerüljük az esetleges félreértéseket.
A tulajdonos minden információval és esetleges segítséggel az Önök szolgálatára áll a tartózkodás alatt.


Szállásfoglalás:
A szállásfoglalás e-mailen vagy telefonon történik.


Bejelentkezés / Kijelentkezés:
A szállást az érkezés napján 14:00-tól lehet elfoglalni. Az érkezéskor kérjük, olvassa el a tájékoztatót és töltse ki a bejelentkező lapot. Az utolsó lefoglalt éjszaka után délelőtt 11.00-ig kérjük elhagyni vendégház területét. Amennyiben 11 óráig a Vendég nem jelentkezik ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.
Érkezéskor a vendég köteles a tulajdonosnak átadni a bejelentés miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, voucher) és a helyszínen fizetendő összeget. A személyes iratokat a tulajdonos köteles 24 órán belül visszaadni.Szállás:

A szállás igénybevétele előtt magától értetődik, hogy a vendég ismeri a házirendet, és hogy beleegyezik a követelményekbe és feltételekbe az itt leírtaknak. Minden reklamációt akkor veszünk figyelembe, ha azok a tartózkodás ideje alatt vannak jelentve. Utólagos reklamációt nem fogadunk el.
Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 21:00 órától 8:00 óráig! Az esti órákban a kertben kerülni szíveskedjenek az esetleges hangos, zavaró tevékenységeket.
Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.


Fizetés:
A szállásdíj  fizetése a megérkezéskor a bejelentkező lap kitöltése után történik.


Felelősségvállalás:
A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!
A Vezetőség fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő Vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítsa.
A Vezetőség semmilyen felelősséget nem vállal, és kártérítés megfizetésére nem kötelezhető természeti csapás, tűz, illetve önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért. (pl. áramszünet).
A Vezetésnek jogában áll azonnali hatállyal a vendégházból eltávolítani azt a Vendéget, aki nem tartja be a rendszabályzatot, vagy viselkedésével zavarja a többi szállóvendéget.
A vendégek felelősek a szálláshely tisztaságáért, valamint ezt a tisztaságot kötelesek megőrizni. A tulajdonos nem köteles a vendég tartózkodása alatt a szállást takarítani, sem a szemétkosarat kiüríteni.
A tulajdonos nem felelős a vendégek szabadidejének megtervezéséért sem az animálásért.
A Vendégházban elhelyezett értéktárgyaikért felelősséget nem vállalunk!
A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli.
A tulajdonosnak nincs joga a vendég távollétében belépni annak szálláshelyére. Kivételt képeznek azok az esetek, melyekben elkerülhetetlen a tulajdonos belépése biztonsági okok vagy anyagi károk elkerülése miatt. Ebben az esetben köteles erről a vendéget a következő találkozásnál értesíteni. Amennyiben a tulajdonos gyanítja, hogy a berendezésben kár keletkezett, a vendég köteles beengedni a tulajdonost a szállásra, hogy ellenőrizze a helyzetet.


Dohányzás:
Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakó hely környéke. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!


Tűzrakás, bográcsozás:
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos! Olaj, petróleum vagy benzin használata tilos!


Az épület zárása:
Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratát kulcsra zárni!
Napközben, ha elhagyják a panziók területét, kérjük, az ablakokat és az ajtókat szíveskedjenek bezárni. Ez az esetleges esőzések során befolyó víz elkerülése végett szükséges, illetve hogy illetéktelen személyek ne juthassanak be.


Háziállatok:
A vendégház fogad kisállatokat felár ellenében. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy az udvaron hagyott állatok a növényekben, zöldséges kertben ne tegyenek kárt! A háziállatok okozta kárt meg kell téríteni.


Parkolás:
Kérjük, hogy autóikkal a kijelölt helyen úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik szoba lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban! Az udvari parkolóban elhelyezett gépkocsik esetlegesen bekövetkezett káráért felelősséget nem vállalunk!


Berendezési tárgyak használata:
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket, kérjük, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe.


Takarítás:
Vendégházunkat a vendégek tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a ház és az udvar tisztaságát, épségét, illetve gondoskodjanak azok rendeltetésszerű használatról.
Hosszabb időtartamot maradó Vendégeink számára kérésre ágynemű és törölközőcsere megoldható (igény szerint 7 naponta cserélve).


Szemét elhelyezése:
A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a portán található nagy kukába. Újabb szemeteszsák a mosogató alatt található.


Fűtés:
A vendégház gázkazán fűtéssel rendelkezik, melyet a házigazda működtet.


Étkezés:
A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!


Kert:
A kertet a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág vagy zöldség.


Vendégeink által keletkezett károk rendezése a helyszínen történik.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program