Kövess minket a Facebookon is!

Császárkert Blog

Szajk - az 1000 éves sváb falu

A sváb falu 2015-ben ünnepelte 1000 éves fennállását, mégis a megújuló, fiatalodó,  vállalkozó szellemű falvak közé tartozik a jó infrastruktúrának és a remek  közlekedésnek is köszönhetően.

A falu közvetlen környékén remek, kevesek által látogatott, így szinte érintetlen kirándulóhelyek vannak.

Szajk - az 1000 éves sváb falu - Császárkert Vendégház
Szajk - az 1000 éves sváb falu

A korszerű infrastruktúrahálózat és Ipari Park mellett megtalálhatók a népi kézművesség hagyományait őrző mézeskalácsos, illetve gyertyaöntő mesterek is.

Bővebb információ a város honlapján: www.szajk.hu

 

A sváb falu 2015-ben ünnepelte 1000 éves fennállását, mégis a megújuló, fiatalodó,  vállalkozó szellemű falvak közé tartozik a jó infrastruktúrának és a remek  közlekedésnek is köszönhetően .

A falu infrastruktúrája

Bankomat, dohánybolt, autószerviz, étterem, söröző, posta, kisbolt, gyógyszertár és orvosi rendelő, fodrászat és kozmetika is.

Sportolási lehetőségek

A gyerekek részére 3 játszótér, füves és betonos focipálya és kosárlabdapálya, és egy teniszpálya áll rendelkezésre a faluban. Az új bicikliúton egészen Villányig is tekerhetünk. Lovaglási lehetőség a faluban és a szomszédos Bóly városban is lehetséges.

Látnivalók

  • A falunak saját faluháza van, ahol a régi sváb élet jellemzőit, berendezéseit, és használati tárgyait tekinthetik meg a látogatók.
  • Pincesor: gyönyörű, régi és új pincékben kóstolhatjuk meg a helyiek borait. Hárs Pincészet
  • Szajkó Lovarda
  • Katolikus templom,  Harangvölgyi sétány, századelőn épült és vadonatúj házak is vannak a faluban.
  • A falu közvetlen környékén remek, kevesek által látogatott, így szinte érintetlen kirándulóhelyek vannak, vadles is található a közelben, így kis szerencsével erdei állatokat is láthatunk.Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program